Tocăniță de pipote și inimi de pui
fel principal, garnituri

Tocăniță de pipote și inimi de pui

Pipotele și inimile de pui sunt ieftine și nutritive. Mie îmi plac mult și gustul, și consistența. Singurul dezavantaj este că fierb cam greu. Dar există o soluție: oala sub presiune! În cazul în care nu dețineți deja una, vă recomand insistent să vă cumpărați. Există acum diverse variante, cu diverse capacități, la prețuri decente. De exemplu, pe emag, dar găsiți și în hipermarketuri, la raioanele dedicate.
Vă zic un pont: puteți fierbe o cantitate mai mare de pipote și inimi și să le congelați porționat. Apoi doar scoateți câte o porție, din care preparați tocănița. În acest fel, economisiți timp pentru dățile viitoare.

Pentru 4 porții

  • 600 g pipote și inimi de pui
  • 2 cepe de mărime medie
  • sare, condimente, foaie de dafin
  • verdeață, opțional
  • ulei de măsline

Pipotele și inimile se curăță de cheaguri și pielițe, daca e cazul, se spală bine și se scurg. Se fierb la oala sub presiune, cu sare, 1 ceapă și foaie de dafin, și apă cât să le cuprindă. Din momentul ridicării supapei se dă focul mic și se ține cam 25 de minute. După scurgerea timpului, se închide focul și se așteaptă până scade presiunea, abia după aceea se va deschide capacul oalei. Aveți grijă, să nu vă frigeți cu aburul fierbinte. În cazul în care nu dețineți o oală din asta, fierbeți-le pe aragaz, la foc mic, până se pătrund (cam 1,5-2 ore).

Pipotele și inimile se strecoară (supa o folosiți la o ciorbă), iar după ce se răcesc un pic, se taie în bucăți mai mici (inimile în 2, pipotele în 3-4).

Într-o tigaie adâncă, de tip wok, se încinge uleiul de măsline, în care se călește ușor ceapa tăiată julien. Se adaugă carnea, se mai ține 2-3 minute pe foc, amestecând. Se condimentează după gust. Mie îmi place să pun ardei iute. Apoi se pune verdeața tocată și se stinge focul.

Tocănița se poate servi imediat, dar e bună și rece. Pentru că e făcută cu ulei de măsline, nu se sleiește.


TOTAL: 690 grame, 874.8 calorii, 94.8 proteine, 49.6 lipide, 7.7 carbohidrati, 1 fibre
Sursa: http://calorii.oneden.com

Notă: Aceste calcule sunt aproximative. Dacă țineți un regim alimentar strict, vă recomand să vă faceți propriile calcule, pornind de la produsele concrete folosite.

Print Friendly, PDF & Email
Votează dacă îți place
recipe image
Rețetă
Tocăniță de pipote și inimi de pui
Autor
Data publicării
Rating
51star1star1star1star1star Based on 13 Review(s)

Leave a Reply