Tocăniță din franjuri de pui și dovlecel
Atunci când prepar o supă de carne din „piese” de pui crescut lent, aproape mereu fac o tocăniță din carnea aleasă de pe oase. Un mod grozav de a economisi și de a profita la maxim de un pui crescut natural. În loc de dovlecel se pot folosi alte legume (spanac, ardei, conopidă, broccoli, ș.a.), iar în loc de smântână, niște sos de roșii (fără zahăr adăugat, evident). Iar în loc de franjuri de pui puteți folosi cu succes un rest de friptură. Iese de fiecare dată un rezultat savuros.
Pentru 2 porții
- franjuri de pui de la 3 spinări de pui, rămase după ce am fiert o supă de carne
- 1 dovlecel de circa 200 g
- 2 căței de usturoi
- unt sau ulei de cocos
- 100 ml smântână dulce sau sos de roșii
Procedeul este simplu ca bună ziua. Într-o tigaie se încinge grăsimea și se călește timp de 3-4 minute dovlecelul tăiat cuburi.
Se adaugă franjurile de carne, se mai ține un pic pe foc, apoi se toarnă smântâna (sau sosul de roșii).
Se mai amestecă timp de 1-2 minute, apoi se pune usturoiul tocat și se închide focul.