Turtă keto cu telemea
Cu această rețetă am participat la Campania “Povești savuroase de toamnă #farazahar” organizată de NoSugarShop.
#Retetefarazahar #nosugarshop
Ce miros de plăcinte cu brânză se răspândește în casă, atunci când ai la cuptor această turtă! Proaspăt coaptă, fierbinte și aromată, este minunată pentru un mic dejun negrăbit, de weekend. Dar la fel de bună e și rece, pe post de pâine. Găsiți ingredientele necesare rețetei pe site-ul NoSugarShop.ro.
Pentru o turtă împărțită în 4 porții
- pentru turtă:
- 2 ouă
- 1 albuș
- 30 g unt topit (eu am folosit clarifiat)
- 50 g mascarpone
- 50 g smântână grasă
- 30 g făină de cocos
- ½ linguriță gumă de xantan
- pentru topping:
- 150 g telemea
- 1 gălbenuș
- 1 ou
- câteva fire de mărar
Într-un bol se amestecă componentele aluatul, formând un aluat gros și lipicios.
Se prepară umplutura: se sfărâmă telemeaua și se amestecă cu oul, gălbenușul și mărarul tocat.
Aluatul se întinde cu o spatulă într-o tavă, pe hârtie de copt, sub formă de turtă de o grosime de circa 1 cm. Deasupra se distribuie uniform umplutura, păstrând o margine de circa 1 cm.
Tava se dă în cuptorul încins la 170 grade C pentru 35-45 de minute, sau până când se rumenesc marginile turtei.
TOTAL: 525 grame, 1429.3 calorii, 60.5 proteine, 125.4 lipide, 12.3 carbohidrati, 10.5 fibre
Sursa: http://calorii.oneden.com
Notă: Aceste calcule sunt aproximative. Dacă țineți un regim alimentar strict, vă recomand să vă faceți propriile calcule, pornind de la produsele concrete folosite.
Buna Nati, as vrea sa incerc reteta de mai sus si nu am guma de xantan. O pot inlocui cu ceva sau e ok sa incerc reteta fara acest ingredient?
Se poate și fără xantan, poți adăuga un pic mai multă făină de cocos, ca să fie consistența aluatului ca în poză.