Conopidă cu bacon și smântână
Sau „conopidă carbonara”, cum au numit-o niște prieteni care au mâncat din ea. 🙂
Încă un fel savuros și rapid din conopidă.
Pentru 4-6 porții
- 1 conopidă de circa 700 g
- 200 g bacon
- 200 ml smântână dulce (minim 30% grăsime)
- 1 lingură mare de unt sau untură
- piper măcinat
- 50 g parmezan ras
Într-o tigaie mai adâncă (de tip wok, de exemplu) se topește grăsimea, apoi se pune la călit baconul tăiat fâșii. Se ține pe foc mediu 2-3 minute, amestecând periodic. Se pune conopida spălată și desfăcută în buchețele mai mici. Se adaugă și un pic de apă, se pune capacul și se înăbușă la foc mic, amestecând din când în când, vreo 7-10 minute.
Se adaugă smântâna, se lasă câteva clocote până se îngroașă sosul, se presară piper măcinat și parmezan ras, apoi se închide focul.
Se servește cu poftă. 🙂
TOTAL: 1170 grame, 2000.8 calorii, 73.5 proteine, 169.6 lipide, 42.7 carbohidrati, 18.7 fibre
Sursa: http://calorii.oneden.com
Notă: Aceste calcule sunt aproximative. Dacă țineți un regim alimentar strict, vă recomand să vă faceți propriile calcule, pornind de la produsele concrete folosite.