Turtă dulce low-carb, fără zahăr, fără gluten
deserturi, băuturi

Turtă dulce low-carb, fără zahăr, fără gluten

Turta dulce este invariabil asociată cu Crăciunul. Deși niciodată nu am fost fană, totuși de dragul sărbătorii, am pregătit-o mereu împreună cu copiii. Anul acesta am decis să fac o variantă sănătoasă, fără zahăr, fără gluten și cu conținut minim de carbohidrați. Am studiat mai multe rețete de pe net și am improvizat varianta mea. Nu am pus agent de creștere, iar turta dulce mi-a ieșit fragedă, crocantă și aromată, chiar mi-a plăcut. Am folosit un mix de condimente care conține scorțișoară, cuișoare, ghimbir și nucșoară. Dacă nu aveți, vă recomand să folosiți măcar scorțișoară, ca să aibă aromă de Crăciun. Devine și mai bună la gust după 1-2 zile.

Pentru circa 40 de bucăți

Într-un bol se bat cu mixerul untul la temperatura camerei, crema de brânză, oul, îndulcitorul și aromele. Se adaugă făină de migdale și cea de cocos, formând un aluat ca o plastilină, nu foarte lipicios, dar destul de sfărâmicios. Dacă mai e nevoie, se adaugă un pic de făină de cocos. Se lasă la rece pentru vreo jumătate de oră.

Se încinge cuptorul la circa 170 grade C.

Se întinde aluatul între 2 hârtii de copt și se decupează cu formele dorite.

Turta dulce se ia cu un cuțit subțire și se transferă într-o tavă, pe o altă hârtie de copt.

Se coace circa 10-12 minute, până se rumenesc un pic marginile. Atenție să nu se ardă. De pe tavă se va scoate tot cu ajutorul unui cuțit și se va transfera pe un grătar să se răcească. Turta dulce se păstrează în cutii de tablă cu capac.


TOTAL: 555 grame, 2720.6 calorii, 65.5 proteine, 277.7 lipide, 35.4 carbohidrati, 46 fibre
Sursa: http://calorii.oneden.com

Notă: Aceste calcule sunt aproximative. Dacă țineți un regim alimentar strict, vă recomand să vă faceți propriile calcule, pornind de la produsele concrete folosite.

Print Friendly, PDF & Email
Votează dacă îți place
recipe image
Rețetă
Turtă dulce low-carb, fără zahăr, fără gluten
Autor
Data publicării
Rating
51star1star1star1star1star Based on 23 Review(s)

Leave a Reply