Conopidă cu bacon și smântână
fel principal, garnituri

Conopidă cu bacon și smântână

Sau „conopidă carbonara”, cum au numit-o niște prieteni care au mâncat din ea. 🙂
Încă un fel savuros și rapid din conopidă.

Pentru 4 porții generoase

  • 1 conopidă de circa 700 g
  • 200 g bacon
  • 200 ml smântână dulce (minim 30% grăsime)
  • 1 lingură mare de unt sau untură
  • piper măcinat
  • 50 g parmezan ras

Într-o tigaie mai adâncă (de tip wok, de exemplu) se topește grăsimea, apoi se pune la călit baconul tăiat fâșii. Se ține pe foc mediu 2-3 minute, amestecând periodic. Se pune conopida spălată și desfăcută în bucăți mai mici. Se adaugă și un pic de apă, se pune capacul și se înăbușă la foc mic, amestecând din când în când, vreo 7-10 minute.

 

Se adaugă smântâna, se lasă câteva clocote până se îngroașă sosul, se presară piper măcinat și parmezan ras, apoi se închide focul.

Se servește cu poftă. 🙂

 

 

 

 

 

Votează dacă îți place
recipe image
Rețetă
Conopidă cu bacon și smântână
Autor
Data publicării
Rating
51star1star1star1star1star Based on 16 Review(s)
Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply