Budincă low-carb de brânză
E practic ca un papanaș mai mare. Un desert sau o gustare potrivită mai ales pentru copii, datorită conținutului de calciu și a nivelului scăzut de glucide. Dă sațietate și energie, fără să agite inutil creierul și pancreasul. Se prepară ușor, nu aveți nevoie decât de un bol, o lingură și o formă de copt. Poate foarte bine juca rolul de pască fără aluat pentru Paști. 🙂
- 550 g brânză grasă de vaci
- 150 g smântână
- 3-4 ouă, în funcție de mărimea lor și de cât de uscată este brânza
- 2 linguri Green Sugar (30 g), sau mai mult, dacă vă place mai dulce
- coajă rasă de lămâie, vanilie
- 2 linguri tărâțe de psyllium (se poate și fără)
- unt pentru uns tava
Încingeți cuptorul la 170 grade C.
Într-un bol se amestecă brânza, 100 g de smântână, ouăle, îndulcitorul, aromele și tărâțele de psyllium. Se unge cu unt o formă de ceramică sau de sticlă. Se toarnă compoziția, se nivelează, apoi se unge cu restul de smântână.
Se dă la cuptor până când se rumenește suprafața. La mine a durat cam 45-50 de minute. După ce se răcește, se poate porționa foarte ușor.
TOTAL: 975 grame, 1728.9 calorii, 116.2 proteine, 123.3 lipide, 37.3 carbohidrati, 12 fibre
Sursa: http://calorii.oneden.com
Notă: Aceste calcule sunt aproximative. Dacă țineți un regim alimentar strict, vă recomand să vă faceți propriile calcule, pornind de la produsele concrete folosite.