Budincă low-carb de brânză
deserturi, băuturi

Budincă low-carb de brânză

E practic ca un papanaș mai mare. Un desert sau o gustare potrivită mai ales pentru copii, datorită conținutului de calciu și a nivelului scăzut de glucide. Dă sațietate și energie, fără să agite inutil creierul și pancreasul. Se prepară ușor, nu aveți nevoie decât de un bol, o lingură și o formă de copt. Poate foarte bine juca rolul de pască fără aluat pentru Paști. 🙂

  • 550 g brânză grasă de vaci
  • 150 g smântână
  • 3-4 ouă, în funcție de mărimea lor și de cât de uscată este brânza
  • 2 linguri Green Sugar (30 g), sau mai mult, dacă vă place mai dulce
  • coajă rasă de lămâie, vanilie
  • 2 linguri tărâțe de psyllium (se poate și fără)
  • unt pentru uns tava

Încingeți cuptorul la 170 grade C.

Într-un bol se amestecă brânza, 100 g de smântână, ouăle, îndulcitorul, aromele și tărâțele de psyllium. Se unge cu unt o formă de ceramică sau de sticlă. Se toarnă compoziția, se nivelează, apoi se unge cu restul de smântână.

Se dă la cuptor până când se rumenește suprafața. La mine a durat cam 45-50 de minute. După ce se răcește, se poate porționa foarte ușor.


TOTAL: 975 grame, 1728.9 calorii, 116.2 proteine, 123.3 lipide, 37.3 carbohidrati, 12 fibre
Sursa: http://calorii.oneden.com

Notă: Aceste calcule sunt aproximative. Dacă țineți un regim alimentar strict, vă recomand să vă faceți propriile calcule, pornind de la produsele concrete folosite.

Votează dacă îți place
recipe image
Rețetă
Budincă low-carb de brânză
Autor
Data publicării
Rating
51star1star1star1star1star Based on 24 Review(s)

Leave a Reply