Burger de vită cu ceapă caramelizată și brânză brie
Am mâncat acest tip de burgeri în călătoria noastră de anul trecut la Barcelona. Ne-au plăcut așa de mult, încât am vrut să-i refac și acasă. Combinația de carne cu ceapă este mereu una reușită, dar brânza brie definitivează gustul final. Este categoric un fel potrivit pentru o masă mai deosebită!
Pentru 4 burgeri
- 500 g carne tocată de vită
- 1 ceapă de circa 100-120 g
- 4 felii de brânză brie
- sare, piper măcinat
- untură sau ulei de cocos
Carnea de vită se amestecă cu sare și piper măcinat. Burgerii nu au nevoie de mixuri complicate de condimente.
Se împarte amestecul în 4 părți egale și se modelează burgerii. Puteți folosi o unealtă mai șmecheră, dacă aveți. Sau puteți folosi un șablon decupat dintr-o sticlă de plastic, așa cum am făcut eu.
Se lasă burgerii să stea un pic la temperatura camerei, până vă ocupați de ceapă.
Ceapa se taie semi-rondele și se călește într-o tigaie în 1-2 linguri de untură sau ulei de cocos. Se lasă la foc mic, amestecând periodic, vreo 20 de minute, până când ceapa capătă culoare arămie. Se dă deoparte.
Se încinge o tigaie grill, se unge cu untură sau ulei de cocos și se coc pe ea burgerii, cam 3-4 minute pe fiecare parte.
Se servesc imediat pe platou încălzit, cu ceapa caramelizată deasupra și felii de brânză brie. Pentru ca brânza să se topească mai frumos, e bine să o adăugați în ultimul minut al frigerii burgerilor pe grătar. Mie mi-a scăpat acest amănunt, dar nu a dăunat deloc gustului final.
Salata verde este însoțitoarea perfectă pentru acești burgeri.
Sau mai puteți adăuga niște sparanghel prăjit.
TOTAL: 740 grame, 1709.6 calorii, 112.7 proteine, 132.2 lipide, 15 carbohidrati, 3.2 fibre
Sursa: http://calorii.oneden.com
Notă: Aceste calcule sunt aproximative. Dacă țineți un regim alimentar strict, vă recomand să vă faceți propriile calcule, pornind de la produsele concrete folosite.