Brânză feta la cuptor
Un aperitiv gustat și apreciat de noi în Grecia. Se potrivește cum nu se poate mai bine modului de alimentație Low Carb High Fat.
- 200 g brânză feta
- 1 roșie (se poate și 1 ardei gras)
- ½ linguriță un mix de condimente pentru feta (al meu conține oregano, cimbru, măghiran, fulgi de ardei, ghimbir), sau doar oregano
- ulei de măsline
Brânza feta se taie în felii de 1-1,5 cm grosime. Se așază într-o tavă de ceramică sau sticlă, se pun feliile de roșii (+ardeiul tăiat cubulețe) deasupra, se presară condimentele și se stropesc cu ulei.
Forma se acoperă cu folie de aluminiu și se dă la cuptorul încins la 200 grade C pentru aproximativ 15 minute. Se servește imediat.
Se poate face și în folie de aluminiu (pusă în 2-3 straturi), fie în cuptor, fie direct pe grătar.
TOTAL: 330 grame, 835.7 calorii, 33 proteine, 78.5 lipide, 5.8 carbohidrati, 1.7 fibre
Sursa: http://calorii.oneden.com
Notă: Aceste calcule sunt aproximative. Dacă țineți un regim alimentar strict, vă recomand să vă faceți propriile calcule, pornind de la produsele concrete folosite.