Tort low-carb cu căpșuni
deserturi, băuturi

Tort low-carb cu căpșuni

Pentru blat am folosit rețeta de chec din făină de migdale. Pentru a păstra aroma căpșunilor, am decis să fac o cremă fără coacere, pe bază de gelatină. Tortul meu a ieșit mic (de 17 cm diametru). Dacă doriți un tort mai mare, dublați cantitățile și folosiți o formă de circa 24-26 cm în diametru.
În loc de căpșuni puteți folosi și alte fructe sărace în carbohidrați, de exemplu zmeură, afine, acoacăze sau vișine.

Pentru un tort ce se poate împărți în 8 porții

  • pentru blat:
  • 15 g unt
  • 25 g cremă de brânză
  • 1 ou
  • 20 g Green Sugar
  • 45 g făină de migdale
  • ¼ linguriță praf de copt
  • pentru cremă:
  • 250 g mascarpone
  • 200 ml smântână dulce
  • 40 g îndulcitor (mai mult sau mai puțin, după cât de dulci sunt căpșunile)
  • 200 g căpșuni (+ câteva pentru decor)
  • 15 g gelatină granule

Cu un mixer, se bat untul, crema de brânză și îndulcitorul, până se obține o compoziție pufoasă. Apoi se adaugă oul și se mai bate un pic. Se adaugă făina de migdale amestecată cu praful de copt și se omogenizează. Aluatul se toarnă într-o formă tapetată cu hârtie de copt (a mea are 17 cm în diametru) și se dă în cuptorul încins la circa 170 grade C pentru aproximativ 25 de minute. Suprafața poate să nu fie rumenă, e normal.

Când e gata, blatul se scoate pe un grătar și se lasă la răcit. Între timp, se prepară crema:
Gelatina se lasă la hidratat în 3-4 linguri de apă rece.
Într-un bol se pun restul componentelor și se mărunțesc cu blenderul vertical. Se mai potrivește de dulce, după gust.

 

Gelatina hidratată se topește la baie de apă sau la microunde putere mică, până devine lichidă. Se pune un pic din cremă în ea, amestecând. Apoi se încorporează gelatina în cremă, bătând cu mixerul.

Blatul se pune într-o formă cu pereți detașabili (de exemplu, în aceeași în care a fost copt), se atașează de-a lungul pereților fâșii de hârtie de copt (sau folie de acetofan), pentru a scoate mai ușor tortul. Se toarnă crema peste blat. Se dă tortul la rece pentru minim 4 ore sau peste noapte.

 

Se scoate tortul din formă, se mută pe un platou și se ornează după preferințe.

  

Se taie folosind un cuțit încălzit și șters bine după fiecare tăietură.


TOTAL: 900 grame, 2152.5 calorii, 39.6 proteine, 208.7 lipide, 40.8 carbohidrati, 9.5 fibre
Sursa: http://calorii.oneden.com

Notă: Aceste calcule sunt aproximative. Dacă țineți un regim alimentar strict, vă recomand să vă faceți propriile calcule, pornind de la produsele concrete folosite.

Print Friendly, PDF & Email
Votează dacă îți place
recipe image
Rețetă
Tort low-carb cu căpșuni
Autor
Data publicării
Rating
4.51star1star1star1star1star Based on 24 Review(s)

Leave a Reply