Budincă de dovlecei cu brânză
O variantă a chiftelelor, dar fără făină de niciun fel. Merge și ca fel principal, și ca aperitiv, tăiată cuburi.
- 3 dovlecei tineri de mărime medie (600 g după stoarcerea lichidului)
- sare
- 200 g telemea sau brânză de burduf, sau caș
- 5 ouă mari
- parmezan sau cașcaval ras, pentru presărat deasupra
- ceapă verde, opțional
Dovleceii se dau prin răzătoare, se presară cu sare și se lasă un sfert de oră.
Apoi se storc foarte bine de lichid și se mută într-un alt vas. Se adaugă telemeaua sfărâmată, ceapa verde tocată mărunt (eu am pus arpagic uscat), ouăle și se amestecă bine. Se toarnă compoziția într-o formă de ceramică/sticlă unsă cu unt.
Se presară cu cașcaval sau parmezan ras și se dă forma la cuptor, la foc mediu (170 grade C) pentru vreo 40-45 de minute. Budinca e gata atunci când s-a rumenit suprafața. Se servește caldă, dar e bună și rece.
Se poate face și porționată în forme mai mici, cu timp de coacere mai mic.
TOTAL: 1230 grame, 1228.4 calorii, 95.9 proteine, 83.1 lipide, 17.3 carbohidrati, 7 fibre
Sursa: http://calorii.oneden.com
Notă: Aceste calcule sunt aproximative. Dacă țineți un regim alimentar strict, vă recomand să vă faceți propriile calcule, pornind de la produsele concrete folosite.