Budincă de dovlecei cu brânză
pâine, tarte sărate, plăcinte LCHF salate, aperitive, diverse

Budincă de dovlecei cu brânză

O variantă a chiftelelor, dar fără făină de niciun fel. Merge și ca fel principal, și ca aperitiv, tăiată cuburi.

  • 3 dovlecei tineri de mărime medie (600 g după stoarcerea lichidului)
  • sare
  • 200 g telemea sau brânză de burduf, sau caș
  • 5 ouă mari
  • parmezan sau cașcaval ras, pentru presărat deasupra
  • ceapă verde, opțional

Dovleceii se dau prin răzătoare, se presară cu sare și se lasă un sfert de oră.

Apoi se storc foarte bine de lichid și se mută într-un alt vas. Se adaugă telemeaua sfărâmată, ceapa verde tocată mărunt (eu am pus arpagic uscat), ouăle și se amestecă bine. Se toarnă compoziția într-o formă de ceramică/sticlă unsă cu unt.

Se presară cu cașcaval sau parmezan ras și se dă forma la cuptor, la foc mediu (170 grade C) pentru vreo 40-45 de minute. Budinca e gata atunci când s-a rumenit suprafața. Se servește caldă, dar e bună și rece.

Se poate face și porționată în forme mai mici, cu timp de coacere mai mic.

Votează dacă îți place
recipe image
Rețetă
Budincă de dovlecei cu brânză
Autor
Data publicării
Rating
51star1star1star1star1star Based on 9 Review(s)
Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply