Budincă de dovlecei cu brânză
pâine, tarte sărate, plăcinte LCHF salate, aperitive, diverse

Budincă de dovlecei cu brânză

O variantă a chiftelelor, dar fără făină de niciun fel. Merge și ca fel principal, și ca aperitiv, tăiată cuburi.

  • 3 dovlecei tineri de mărime medie (600 g după stoarcerea lichidului)
  • sare
  • 200 g telemea sau brânză de burduf, sau caș
  • 5 ouă mari
  • parmezan sau cașcaval ras, pentru presărat deasupra
  • ceapă verde, opțional

Dovleceii se dau prin răzătoare, se presară cu sare și se lasă un sfert de oră.

Apoi se storc foarte bine de lichid și se mută într-un alt vas. Se adaugă telemeaua sfărâmată, ceapa verde tocată mărunt (eu am pus arpagic uscat), ouăle și se amestecă bine. Se toarnă compoziția într-o formă de ceramică/sticlă unsă cu unt.

Se presară cu cașcaval sau parmezan ras și se dă forma la cuptor, la foc mediu (170 grade C) pentru vreo 40-45 de minute. Budinca e gata atunci când s-a rumenit suprafața. Se servește caldă, dar e bună și rece.

Se poate face și porționată în forme mai mici, cu timp de coacere mai mic.

Print Friendly, PDF & Email
Votează dacă îți place
recipe image
Rețetă
Budincă de dovlecei cu brânză
Autor
Data publicării
Rating
51star1star1star1star1star Based on 15 Review(s)

Leave a Reply