Biscuiți sărați keto din făină de migdale
Excelenți pentru a fi serviți cu pate de ficat sau salate tartinabile. La fel de buni sunt pentru pachețelul copiilor sau în călătorii. Se fac extrem de simplu! Praful de copt este opțional, însă cu el biscuiții ies mai fragezi. M-am inspirat de aici.
Pentru circa 20-24 bucăți
- 140-150 g făină de migdale
- 1 ou
- ½ linguriță praf de copt, opțional
- ½ linguriță sare
- mac, susan, pentru presărat
Într-un vas se amestecă componentele uscate, apoi se adaugă oul și se formează un aluat puțin lipicios.
Aluatul se întinde între 2 foi de copt (sau folii de silicon) cu ajutorul unui sucitor, până la o grosime de circa 2-3 mm.
Se decupează biscuiții cu un pahar sau se taie dreptunghiuri cu cuțitul. Se transferă într-o tavă pe hârtie de copt și se presară cu semințe (eu am omis acest pas).
Se bagă tava în cuptorul încins la circa 160 grade C pentru vreo 10 minute. Se verifică foarte des, întrucât se pot arde foarte ușor.
După ce se răcesc, se pot păstra într-o cutie de tablă cu capac, mai multe zile.
TOTAL: 205 grame, 956.8 calorii, 40.2 proteine, 82.6 lipide, 30.6 carbohidrati, 15 fibre
Sursa: http://calorii.oneden.com
Notă: Aceste calcule sunt aproximative. Dacă țineți un regim alimentar strict, vă recomand să vă faceți propriile calcule, pornind de la produsele concrete folosite.