Ouă umplute cu ficat de cod
V-am zis deja ce mult îmi place ficatul de cod. Nu numai pentru gust, ci și pentru densitatea nutrițională de excepție. Azi vă prezint un alt aperitiv savuros și hrănitor, ce se poate face din ficatul de cod. Alături de o salată de crudități, poate fi o masă completă.
pentru 2-4 porții
- 4 ouă
- 1 cutie de ficat de cod
- maioneză
- sare, piper
Ficatul de cod se scurge de ulei, care se poate folosi la prepararea maionezei.
Ouăle se fierb tari (7-8 minute din momentul fierberii). Se țin în apă rece, apoi se curăță de coajă. Se taie jumătăți și se scot gălbenușurile.
Gălbenușurile se toacă cu o furculiță, împreună cu ficatul de cod și maioneza. Se asezonează cu sare și piper. Cu compoziția obținută se umplu jumătățile de ouă.
Ouăle umplute cu ficat de cod se servesc imediat. Se pot păstra la rece maxim 2 zile, în caserolă cu capac, pentru a evita uscarea suprafeței.
TOTAL: 475 grame, 2031.1 calorii, 37.7 proteine, 207.4 lipide, 5.6 carbohidrati, 0 fibre
Sursa: http://calorii.oneden.com
Notă: Aceste calcule sunt aproximative. Dacă țineți un regim alimentar strict, vă recomand să vă faceți propriile calcule, pornind de la produsele concrete folosite.