Gofre sărate (sau clătite groase) cu dovlecel, bacon și parmezan
Datorită dovlecelului din compoziție, aceste gofre sunt moi, nu crocante. Totuși, acest fapt nu le împiedică să fie delicioase, putând reprezenta o masă completă (datorită conținutului echilibrat de proteine, grăsimi și glucide). Dacă nu aveți aparat de făcut gofre (pe care insist totuși să vi-l achiziționați), puteți prepara din același aluat clătite mai groase pe tigaie.
Pentru 8 gofre/clătite
- 1 dovlecel mediu (300 g), 200 g stors
- 2 ouă
- 40-50 g bacon feliat subțire
- 50 g parmezan
- 2-3 linguri făină de migdale
- ½ linguriță praf de copt sau bicarbonat de sodiu
Dovlecelul se dă prin răzătoarea mare, se presară cu sare și se lasă vreun sfert de oră. După acest interval se stoarce bine cu mâna.
Se amestecă dovlecelul ras cu ouăle, baconul tăiat fâșii, parmezanul, făina de migdale și bicarbonatul.
Se coc gofrele în aparatul de gofre încins, cam pentru vreo 4-5 minute fiecare tură. Se scot pe un grătar să se răcească.
Gofrele se pot servi imediat, cu smântână, la micul dejun sau orice altă masă doriți. De asemenea, pot fi luate la pachet, după răcirea completă.
Se pot face și pe tigaie, în formă de chiftele/clătite groase, în puțin ulei de cocos, la foc mediu, până la rumenire pe ambele părți:
TOTAL: 630 grame, 1120.2 calorii, 59.9 proteine, 87.9 lipide, 17.3 carbohidrati, 7.8 fibre
Sursa: http://calorii.oneden.com
Notă: Aceste calcule sunt aproximative. Dacă țineți un regim alimentar strict, vă recomand să vă faceți propriile calcule, pornind de la produsele concrete folosite.