Chipsuri de cașcaval
Se fac rapid, sunt bune și crocante, perfecte la supe creme, cu salate tartinabile sau pur și simplu de ronțăit la un pahar de vin. Mai e o rețetă similară pe blog, din parmezan.
- 100 g cașcaval feliat subțire (emmental, maasdam, gouda, etc.)
- sare, piper măcinat, alte condimente preferate
Procedeul este foarte simplu: cașcavalul feliat se taie pătrățele sau triunghiuri. Acestea se pun pe hârtie de copt, se presară cu sare și diverse condimente (eu am avut un mix grecesc și piper măcinat) și se dă tava în cuptorul încins la 120 de grade C. Se verifică după 7-10 minute. Dacă e nevoie, se schimba poziția tăvii. Atenție mare, chipsurile se pot arde ușor.
Se scot la răcit, apoi se savurează.
TOTAL: 100 grame, 365 calorii, 23 proteine, 30 lipide, 0 carbohidrati, 0 fibre
Sursa: http://calorii.oneden.com
Notă: Aceste calcule sunt aproximative. Dacă țineți un regim alimentar strict, vă recomand să vă faceți propriile calcule, pornind de la produsele concrete folosite.