Omletă cu carne tocată
Fie că e făcută pe aragaz, fie în cuptor, omleta iese consistentă și delicioasă. E bună în special s-o consumați înainte de vreun drum mai lung, când știți că nu veți avea posibilitate să luați masa. Este atât de sățioasă, încât n-o să vă fie foame ore bune.
Pentru 4 porții
- 500 g carne tocată (eu am folosit de vită)
- sare, piper, pudră de ceapă și/sau de usturoi
- untură/unt clarifiat/ulei de măsline
- 6 ouă
Într-o tigaie care poate fi folosită la cuptor (de exemplu, una din fontă) se încinge grăsimea și se călește carnea tocată. Se ține pe foc mediu, amestecând periodic, până când începe să se rumenească ușor.
Se bat ouăle într-un castron, se adaugă sare, condimente, și se toarnă amestecul peste carne. Apoi se poate proceda în 2 feluri: fie se dă focul mic și se acoperă tigaia cu un capac, fie se bagă tigaia neacoperită în cuptorul încins la 180 grade C. În ambele situații omleta e gata atunci când e prinsă toata suprafața. Dacă o faceți la cuptor, poate avea suprafața rumenită.
Omleta se servește imediat, simplă sau însoțită de crudități.
TOTAL: 850 grame, 1920.7 calorii, 133 proteine, 151.1 lipide, 6.1 carbohidrati, 0 fibre
Sursa: http://calorii.oneden.com
Notă: Aceste calcule sunt aproximative. Dacă țineți un regim alimentar strict, vă recomand să vă faceți propriile calcule, pornind de la produsele concrete folosite.