Omletă cu bacon
Rapidă și bună, bună. Alegeți un bacon cu eticheta ”curată”.
Pentru 2 porții:
- 200 g bacon feliat
- 3 ouă
- 1 lingură de smântână dulce sau lapte
- ulei de cocos (sau untură/unt clarifiat)
- sare
Într-o tigaie se încinge grăsimea, se pune baconul tăiat fâșii sau cubulețe. Se ține pe foc mediu, amestecând periodic, câteva minute.
Într-un bol se amestecă ușor ouăle cu smântâna și sarea.
Când baconul din tigaie s-a rumenit, se toarnă amestecul peste acesta.
Se acoperă cu capac și se ține pe foc mic cam 5 minute, până se prinde toată suprafața.
Înainte de servire se poate presăra cu parmezan ras. Noi am preferat să mâncăm omleta cu niște telemea grasă de oi și roșii.
TOTAL: 395 grame, 1191.5 calorii, 58.1 proteine, 104.5 lipide, 2.3 carbohidrati, 1.2 fibre
Sursa: http://calorii.oneden.com
Notă: Aceste calcule sunt aproximative. Dacă țineți un regim alimentar strict, vă recomand să vă faceți propriile calcule, pornind de la produsele concrete folosite.