Chiftele rapide de pui
fel principal, garnituri

Chiftele rapide de pui

Am întâlnit pe net și denumirea de „șnițele turnate”. Oricum s-ar numi, mi se par formidabile. În mai puțin de o jumătate de oră, ai cina gata: cât se prăjesc chiftelele în tigaie, ai timp să prepari o salată și/sau o garnitură. Încă un avantaj: nu conțin lactate.

Pentru 10 bucăți

Pieptul de pui se taie cubulețe. Atenție: carnea nu se toacă. Se adaugă ouăle, sarea, condimentele, precum și făina (sau tărâțele de psyllium) cu bicarbonatul. Se amestecă bine și se lasă compoziția să stea vreo 5-10 minute.
Se încinge o tigaie cu grăsimea aleasă și se pun chiftelele cu lingura, se mai aplatizează un pic, ca să aibă cam maxim 1 cm grosime. Chiftelele se coc sub capac, la foc mediu spre mic, cam 3-4 minute pe fiecare parte, sau până la rumenirea uniformă a ambelor părți.

Se scot și se servesc imediat.

Sunt însă bune și reci. Merg perfect pe o felie de pâine low-carb, pentru un sandviș sățios.


Varianta cu făină Szafi Reform:
TOTAL: 740 grame, 1336.8 calorii, 127.8 proteine, 81.2 lipide, 2.1 carbohidrati, 22.9 fibre

Varianta cu făină de cocos:
TOTAL: 740 grame, 1378.1 calorii, 132.6 proteine, 85.6 lipide, 6.8 carbohidrati, 8.8 fibre

Varianta cu făină de migdale:
TOTAL: 765 grame, 1593.8 calorii, 138.1 proteine, 114.6 lipide, 5.3 carbohidrati, 3.7 fibre

Varianta cu tărâțe de psyllium:
TOTAL: 730 grame, 1319 calorii, 128.2 proteine, 81.5 lipide, 1.8 carbohidrati, 12.6 fibre
Sursa: http://calorii.oneden.com

Notă: Aceste calcule sunt aproximative. Dacă țineți un regim alimentar strict, vă recomand să vă faceți propriile calcule, pornind de la produsele concrete folosite.

Votează dacă îți place
recipe image
Rețetă
Chiftele rapide de pui
Autor
Data publicării
Rating
4.51star1star1star1star1star Based on 26 Review(s)

Leave a Reply