Fursecuri cu tahini
Dacă vreți să preparați un dulce rapid și nepretențios, vă propun aceste fursecuri. Au o aromă pregnantă de susan (gustul amintește de halva) și merg de minune la cafea.
Pentru circa 15-16 de fursecuri
- 1 ou
- 70 g tahini (pastă de susan)
- 60 g cremă de brânză (de tip almette)
- 60 g Green Sugar
- 45-50 g făină de cocos
- ½ linguriță praf de copt
- vanilie, opțional
Se amestecă toate componentele rețetei, obținându-se un aluat maleabil, puțin lipicios. Dacă e prea moale, mai lăsați-l să stea 5-10 minute, se va mai îngroșa.
Cu ajutorul mâinilor umezite, se formează fursecurile (se modelează sfere care se aplatizează ușor). Se pun pe o tavă așternută cu hârtie de copt și se coc la foc mediu (160 grade C) cam 12-15 de minute, verificând periodic, până la o rumenire ușoară.
Se scot pe un grătar să se răcească.
Se păstrează în cutie de tablă cu capac.
TOTAL: 295 grame, 820.2 calorii, 30.8 proteine, 62.6 lipide, 52.2 carbohidrati, 25.4 fibre
Sursa: http://calorii.oneden.com
Notă: Aceste calcule sunt aproximative. Dacă țineți un regim alimentar strict, vă recomand să vă faceți propriile calcule, pornind de la produsele concrete folosite.