Tartă keto cu caise
Azi vă prezint încă o rețetă din cartea Cristinei Ioniță, care m-a impresionat chiar mai mult decât precedenta. Tarta cu caise are un gust fin, parcă de brânză, iar caisele formează un contrast colorat, acrișor și nespus de aromat. Trebuie să o încercați și voi! Este, oficial, desertul meu preferat din această vară. Am încercat-o și cu un mix de fructe de pădure, este de vis!
Pentru 10 porții
- 4 ouă
- 150 ml smântână dulce
- 80 g Green Sugar
- 50 g făină de cocos (55 g, dacă ouăle sunt mai mari)
- 50 g unt
- 200 g caise
Ouăle se bat cu smântâna dulce și îndulcitorul. Se adaugă făina de cocos, apoi untul topit. Aluatul obținut se toarnă într-o tavă de tartă, unsă cu unt și tapetată pe fund cu un cerc de hârtie de copt. Forma mea are 24 cm în diametru. Caisele spălate și curățate de sâmburi se distribuie uniform pe suprafața tartei.
Tarta se dă în cuptorul încins la circa 160 grade C pentru aproximativ 45 de minute. Dacă se rumenește prea repede, se acoperă forma cu hârtie de copt.
Când e gata, tarta se lasă la răcit, abia după aceea se porționează. Eu am presărat-o cu Green Sugar pudră.
Se servește rece și se păstrează la frigider.
TOTAL: 750 grame, 1483.6 calorii, 42.8 proteine, 126.9 lipide, 45.9 carbohidrati, 13.1 fibre
Sursa: http://calorii.oneden.com
Notă: Aceste calcule sunt aproximative. Dacă țineți un regim alimentar strict, vă recomand să vă faceți propriile calcule, pornind de la produsele concrete folosite.