Rulouri de vinete cu cremă de brânză, nuci și verdeață
salate, aperitive, diverse

Rulouri de vinete cu cremă de brânză, nuci și verdeață

Din câteva ingrediente simple obținem un aperitiv aspectuos și savuros.

Pentru circa 10 rulouri (cam 3-4 porții)

  • 1 vânătă
  • ulei de măsline
  • 150 g cremă de brânză
  • 50 g miez de nucă măcinat
  • câteva fire de pătrunjel
  • 2 căței de usturoi
  • sare, piper măcinat, după gust
  • suc de lămâie, opțional

Vânăta se taie de-a lungul felii cât mai subțiri, preferabil de 2-3 mm. Dintr-o vânătă de mărime medie ies lejer 10 felii.

Acestea se ung cu ulei de măsline pe ambele părți și se coc pe tigaia grill, unsă și ea cu puțin ulei. Feliile se rumenesc uniform pe ambele părți, apoi se scot pe un platou. Se lasă la răcit.

Într-un castron se amestecă bine crema de brânză, nucile măcinate, usturoiul pisat și pătrunjelul tocat mărunt. Se asezonează după gust cu sare, piper și suc de lămâie.

Se ia fiecare felie de vânătă, se unge uniform cu un strat subțire de umplutură și se rulează strâns. Rulourile obținute se pot servi imediat.

Rezistă la rece 2 zile.

Print Friendly, PDF & Email
Votează dacă îți place
recipe image
Rețetă
Rulouri de vinete cu cremă de brânză, nuci și verdeață
Autor
Data publicării
Rating
51star1star1star1star1star Based on 12 Review(s)

Leave a Reply