Papanași brioșe, fără făină
deserturi, băuturi

Papanași brioșe, fără făină

Papanașii mi se par ideali pentru micul dejun sau ca un desert lejer. Sunt foarte buni și pentru copii, datorită aportului de calciu. Pe blog mai am 2 rețete de papanași, una cu tărâțe de psyllium, alta cu făină de fibre. Ba chiar și o rețetă de budincă ce poate trece drept un papanaș mai mare.
Papanașii de azi se fac și mai simplu: nu conțin decât brânză de vaci, ouă și îndulcitor. Condiția esențială este să folosiți o brânză grasă (ideal, de țară), cu consistență mai degrabă grunjoasă și mai uscată, decât cremoasă. Papanașii astfel preparați se consumă reci (ca să-și păstreze forma) și au gust de pască cu brânză. Într-un cuvânt: delicioși!

Pentru 12 bucăți

  • 500-600 g brânză de vaci
  • 80 g Green Sugar (sau după gust)
  • 2-4 ouă, în funcție de mărime
  • vanilie

Se amestecă bine toate componentele, formându-se o compoziție groasă, legată. Compoziția se distribuie în forme de silicon. Acestea se pot unge cu puțin unt, dacă doriți, eu nu am făcut-o. Formele se pun într-o tavă, pe fundul căreia se așterne hârtie de copt (este opțional, dar în timpul coptului poate să mai curgă din forme). Tava se dă în cuptorul încins la 170 grade C. Papanașii sunt gata când suprafața este prinsă. La mine a durat 45 de minute. După copt se vor lăsa, e normal.

Papanașii se lasă să se răcească în forme, eventual acoperiți, apoi vor putea fi scoși cu ușurință din forme. Se servesc simpli…

…sau cu dulceață fără zahăr (eu am avut de vișine):


TOTAL: 850 grame, 1237.5 calorii, 112.8 proteine, 77.6 lipide, 22.2 carbohidrati, 0 fibre
Sursa: http://calorii.oneden.com

Notă: Aceste calcule sunt aproximative. Dacă țineți un regim alimentar strict, vă recomand să vă faceți propriile calcule, pornind de la produsele concrete folosite.

Print Friendly, PDF & Email
Votează dacă îți place
recipe image
Rețetă
Papanași brioșe, fără făină
Autor
Data publicării
Rating
51star1star1star1star1star Based on 23 Review(s)

Leave a Reply