Papanași low-carb cu făină mix de fibre
deserturi, băuturi

Papanași low-carb cu făină mix de fibre

O altă rețetă de papanași low-carb, făcuți cu făina mix de fibre fără carbohidrați. Îmi place mai mult această variantă decât prima pe care am postat-o pe blog, pentru că papanașii ies mai fermi și pot fi întorși mult mai ușor în tigaie. În afară de făina pomenită, aveți nevoie și de puțină gumă de xanthan (un agent de îngroșare natural, folosit în alimentația fără gluten).

Serviți cu smântână grasă și eventual cu fructe de pădure (sau dulceață fără zahăr făcută din acestea), papanașii low-carb reprezintă un mic dejun ideal sau un desert mai consistent. Sunt perfecți de luat și într-o călătorie, sau ca gustare pentru copii la școală.

Pentru circa 15-16 bucăți

Într-un bol se amestecă toate componentele rețetei, cu excepția făinii care se va adăuga treptat. Trebuie să iasă un aluat de consistența unei plastiline mai tari. Se iau bucățele de mărimea unor prune, se modelează sfere care apoi se aplatizează, pentru a forma papanași sub forma unor turtițe. Papanașii se prăjesc în ulei de cocos, la foc mediu spre mic, până se rumenesc pe ambele părți.

 

La întoarcere se folosesc o paletă și o furculiță. Pot părea un pic cam moi, dar după ce se vor răci, se mai întăresc.

Special pentru cititorii blogului Rețete LCHF magazinul NoSugarShop.ro oferă un cod de reducere de 5% la orice comandă: ReteteLCHF5.

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply