Ceafă de porc cu ceapă caramelizată
fel principal, garnituri

Ceafă de porc cu ceapă caramelizată

Combinația de carne cu ceapă este una fără greș. Are o aromă căreia îi reziști cu greu.
Savuroasă și fără ingrediente sofisticate. Și foarte ușor de făcut.

Pentru 2 porții

  • 2 felii de ceafă de porc dezosată
  • 1 lingură de untură
  • 1 ceapă mai mare (100-150 g)
  • 3-4 căței de usturoi
  • sare, piper, fulgi de ardei iute, cimbru

Într-o tigaie se încinge untura. Apoi se pun feliile de ceafă uscate cu prosop de hârtie și presărate cu piper măcinat și cu alte condimente după gust.
Se călesc pe o parte timp de 2-3 minute, apoi se întorc și se adaugă ceapa tăiată semicercuri, sarea și un pic de apă.

Se tine sub capac timp de 35-40 de minute, la foc mic, amestecând periodic. Se mai adaugă din când în când câte un pic de apă (2-3 linguri), pentru ca ceapa să nu se caramelizeze până nu e gata carnea. Spre sfârșit nu se mai adaugă apă și se amestecă mai des, până toata ceapa capătă o culoare arămie.

Se adaugă usturoiul zdrobit și se închide focul. Se servește cu legume sărace în carbohidrați, de exemplu cu conopidă.

Votează dacă îți place
recipe image
Rețetă
Ceafă de porc cu ceapă caramelizată
Autor
Data publicării
Rating
51star1star1star1star1star Based on 12 Review(s)
Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply