Ceafă de porc cu ceapă caramelizată
Combinația de carne cu ceapă este una fără greș. Are o aromă căreia îi reziști cu greu.
Savuroasă și fără ingrediente sofisticate. Și foarte ușor de făcut.
Pentru 2 porții
- 2 felii de ceafă de porc dezosată
- 1 lingură de untură
- 1 ceapă mai mare (100-150 g)
- 3-4 căței de usturoi
- sare, piper, fulgi de ardei iute, cimbru
Într-o tigaie se încinge untura. Apoi se pun feliile de ceafă uscate cu prosop de hârtie și presărate cu piper măcinat și cu alte condimente după gust.
Se călesc pe o parte timp de 2-3 minute, apoi se întorc și se adaugă ceapa tăiată semicercuri, sarea și un pic de apă.
Se tine sub capac timp de 35-40 de minute, la foc mic, amestecând periodic. Se mai adaugă din când în când câte un pic de apă (2-3 linguri), pentru ca ceapa să nu se caramelizeze până nu e gata carnea. Spre sfârșit nu se mai adaugă apă și se amestecă mai des, până toata ceapa capătă o culoare arămie.
Se adaugă usturoiul zdrobit și se închide focul. Se servește cu legume sărace în carbohidrați, de exemplu cu conopidă.





