Panna cotta cu ciocolată amară
deserturi, băuturi

Panna cotta cu ciocolată amară

La ultima comandă făcută pe NosugarShop.ro, am pus în coș o ciocolată cu conținut 100% cacao. Eram demult curioasă să gust așa ceva, mai ales că nu conținea nici zahăr. Experiența a fost una… interesantă. Ciocolata are gust într-adevăr foarte intens, dar deoarece nu conține niciun fel de îndulcitor, este foarte amară. Am decis să o folosesc la un desert, care ar atenua gustul amar și ar scoate în evidență aroma. M-am gândit că o panna cotta ar fi perfectă. Dacă nu agreați ciocolata atât de amară, folosiți un sortiment cu 75-85% cacao.

Pentru 4 porții

  • 400 ml smântână dulce (minim 32% grăsime)
  • 2 linguri Green Sugar (sau alt îndulcitor după gust)
  • 30-50 g ciocolată cu conținut 100% cacao
  • 1 pliculeț gelatină granule (10 g)
  • frișcă bătută, ciocolată rasă, pentru servit

Într-o cană se pune la hidratat gelatina cu 2-3 linguri de apă, se lasă 10 minute.

Într-un ibric se pune pe foc smântâna cu îndulcitorul și ciocolata ruptă bucățele. Se amestecă până ajunge aproape de fierbere și se topește ciocolata. Se ia de pe foc, se adaugă gelatina hidratată și se amestecă până la dizolvarea acesteia. Se toarnă în vase de servit și se lasă la răcit. Apoi se bagă în frigider până se prinde compoziția. La servire se ornează cu frișcă bătută și/sau cu ciocolată rasă.

Alte rețete cu panna cotta: de vaniliecu dovleac și ciocolată și cu cafea.


TOTAL: 485 grame, 1556.5 calorii, 15.7 proteine, 157.2 lipide, 14.7 carbohidrati, 13.2 fibre
Sursa: http://calorii.oneden.com

Notă: Aceste calcule sunt aproximative. Dacă țineți un regim alimentar strict, vă recomand să vă faceți propriile calcule, pornind de la produsele concrete folosite.

Votează dacă îți place
recipe image
Rețetă
Panna cotta cu ciocolată amară
Autor
Data publicării
Rating
4.51star1star1star1star1star Based on 28 Review(s)

Leave a Reply