Omletă cu ciuperci
Omleta este un fel de mâncare foarte rapid, potrivit în orice dietă. Se poate „personaliza” după gustul fiecăruia. Azi vă propun omleta cu ciuperci. Simplă, hrănitoare și bună. Dacă folosiți cremă de cocos, aveți un preparat LCHF fără lactate.
Pentru 2 porții:
- 300 g ciuperci champignon
- 3 ouă
- 1 lingură de smântână dulce sau smântână de cocos
- ulei de cocos sau unt clarifiat
- sare
Într-o tigaie se pun ciupercile tăiate feliuțe, se sărează și se acoperă cu capac. În câteva minute ciupercile vor fi pline de apă, se lasă pe foc mediu până ce aceasta se evaporă. Apoi se adaugă uleiul de cocos sau untul clarifiat.
Se sotează până se rumenesc ușor, amestecând periodic.
Într-un bol se amestecă ușor ouăle cu smântâna și sarea. Se toarnă peste ciuperci. Se acoperă cu capac și se ține pe foc mic cam 3-4 minute, până se prinde toată suprafața.
Înainte de servire se poate presăra cu parmezan ras.
TOTAL: 495 grame, 478.6 calorii, 28.6 proteine, 36.1 lipide, 10.7 carbohidrati, 0 fibre
Sursa: http://calorii.oneden.com
Notă: Aceste calcule sunt aproximative. Dacă țineți un regim alimentar strict, vă recomand să vă faceți propriile calcule, pornind de la produsele concrete folosite.