Chifle keto din făină de migdale și psyllium
Azi vă arăt ultima rețetă testată de chifle keto, fără lactate și fără praf de copt. Surprinzător, tărâțele de psyllium funcționează și ca agent de creștere a aluatului. Miezul e ușor umed, dar asta se rezolvă cu ajutorul prăjitorului de pâine sau al unei tigăi. Chiflele merg servite atât cu chestii sărate (diverse paste tartinabile), cât și dulci (unt+gem fără zahăr). Data viitoare voi face burgeri cu ele. Rețetă preluată de aici.
Pentru 5 chifle:
- 3 ouă mărimea M
- 100 ml apă călduță
- 1 lingură oțet de mere
- sare
- 20 g (3 linguri) tărâțe de psyllium
- 60 g (3 linguri) făină de migdale
- diverse semințe, opțional
Ouăle se bat cu sarea, se adaugă apa și oțetul. Apoi se încorporează făina de migdale și tărâțele de psyllium. Aluatul obținut este inițial moale, dar după 10 minute se va îngroșa considerabil. Dacă nu, reglați din ingredientele uscate.
Aluatul se împarte în 5 părți egale, din care se modelează chiflele. Se pun pe hârtie de copt, se presară semințe (sau nu) și se dau în cuptorul încins la 180 grade C până când se rumenesc frumos. La mine a durat 40 de minute.
Se scot pe un grătar și se taie abia după ce s-au răcit de tot. Sunt foarte bune prăjite ușor la prăjitor sau pe tigaie.
TOTAL: 360 grame, 677 calorii, 34.7 proteine, 49 lipide, 30 carbohidrati, 22 fibre
Sursa: http://calorii.oneden.com
Notă: Aceste calcule sunt aproximative. Dacă țineți un regim alimentar strict, vă recomand să vă faceți propriile calcule, pornind de la produsele concrete folosite.
au iesit un pic umede in interior, e normal?
E normal. Înainte de servire tai chiflele în 2 și le rumenești un pic pe o tigaie uscată, fie în prăjitor.