Musaca de dovlecei
O mâncare savuroasă și consistentă, fără sos bechamel.
Pentru 6 porții
- 2-3 dovlecei de mărime medie
- 500 g carne tocată amestec
- 3 roșii decojite + suc de roșii (în total vreo 150-200 ml)
- 1 ceapă mică
- 1 lingură unt clarifiat
- ulei de cocos pentru grătar
- 1 ou
- 200 g cașcaval ras
- 200 ml smântână dulce 32-35% grăsime
- 30 g parmezan ras
- sare, piper, alte condimente
Dovleceii se taie felii pe lung, se coc pe tigaia grill unsă cu ulei.
Într-o tigaie se pune la încins untul. Se adaugă ceapa tăiată, se călește ușor, apoi se pune carnea. Se călește amestecând continuu, vreo 5 minute. Se adaugă sucul de roșii cu roșiile tăiate cuburi, sarea, condimentele după gust, și se mai ține pe foc iute, amestecând, până se evaporă lichidul. Se lasă la răcit, apoi se adaugă oul și 100 g de cașcaval.
Pe fundul unei forme (20/30) unse cu ulei se pun felii de dovlecel tapetând suprafața. Se toarnă umplutura, se nivelează și se așază și restul feliilor de dovlecel.
Se toarnă smântâna lichidă uniform peste tot, se presară restul de cașcaval ras, apoi parmezanul.
Se dă în cuptorul încins la 200 grade C pentru 45 de minute sau până se rumenește suprafața.
Nu se servește imediat, ci după vreo 30 de minute, când se va tăia mai ușor.
La fel se poate face și cu vinete.
TOTAL: 1755 grame, 2935.5 calorii, 169.8 proteine, 242.8 lipide, 25.2 carbohidrati, 5.4 fibre
Sursa: http://calorii.oneden.com
Notă: Aceste calcule sunt aproximative. Dacă țineți un regim alimentar strict, vă recomand să vă faceți propriile calcule, pornind de la produsele concrete folosite.