Mâncare de vinete cu roșii
Un fel rapid de vară, seamănă la gust cu zacusca, dar se prepară mult mai repede și mai simplu. Vă recomand să gătiți cu o zi înainte, în stare rece are gust mult mai bun.
Pentru 4 porții
- 1 vânătă mare (cam 500 g)
- 2-3 roșii (200 g)
- 1 ceapă medie (50 g)
- 2-3 linguri ulei de măsline
- apă, cât e nevoie
- sare, usturoi, verdeață, busuioc
Roșiile se opăresc și se decojesc. Se mărunțesc la robot (sau se taie cuburi mărunte).
Vânăta se spală și se taie cuburi potrivite. Ceapa se taie julien.
Într-un ceaun se încinge uleiul de măsline, se călește ceapa timp de 2-3 minute, se adaugă roșiile.
După vreo 5 minute se pun și cuburile de vânătă. Se sărează și se adaugă apă cât să cuprindă legumele, fără să le acopere.
Mâncarea se ține pe foc mic 10-15 minute, amestecând periodic.
La sfârșit se potrivește de sare, se adaugă usturoiul și verdeața tocate și se închide focul.
Mâncarea se servește caldă sau rece.
TOTAL: 785 grame, 431.7 calorii, 7.6 proteine, 31.5 lipide, 43.1 carbohidrati, 20.2 fibre
Sursa: http://calorii.oneden.com
Notă: Aceste calcule sunt aproximative. Dacă țineți un regim alimentar strict, vă recomand să vă faceți propriile calcule, pornind de la produsele concrete folosite.