Omletă quattro formaggi
Această rețetă este potrivită mai ales după sărbători sau mese festive, când poate rămânem cu multe brânzeturi, majoritatea tăiate deja. Prima mea propunere de utilizare a acestora mereu va fi tarta quattro formaggi. Dar o omletă este mult mai ușor și rapid de făcut, așa că vă puteți bucura de gustul fenomenal quattro formaggi într-o omletă delicioasă, servită la micul dejun sau, de ce nu, chiar și la cină.
Pentru 2 porții
- 4 ouă mari sau 5 ouă mici
- 100 g brânzeturi de 4 feluri (eu am avut: brie, roquefort, horezu și cheddar), tăiate cubulețe
- 10 g unt
- sare
Într-o tigaie se încinge untul.
Ouăle se bat într-un castron cu puțină sare (se poate omite, dacă brânzeturile sunt mai sărate), se toarnă compoziția în tigaia încinsă, apoi se distribuie cubulețele de brânză pe toată suprafața.
Se dă focul mic și se pune capacul.
Omleta e gata atunci când ouăle s-au prins, iar brânzeturile s-au topit.
Se servește imediat.
TOTAL: 350 grame, 863.8 calorii, 54.9 proteine, 70 lipide, 3.8 carbohidrati, 0 fibre
Sursa: http://calorii.oneden.com
Notă: Aceste calcule sunt aproximative. Dacă țineți un regim alimentar strict, vă recomand să vă faceți propriile calcule, pornind de la produsele concrete folosite.