Gofre carnivore
Dintr-un rest de friptură, câteva ouă și ulei de măsline ies niște gofre proteice consistente și delicioase, numai bune de început ziua cu ele, de consumat în zilele cu sport sau de luat la pachet. Se prepară similar cu pâinea carnivoră, doar că procesul este mult mai rapid.
Pentru circa 4-12 bucăți (în funcție de forma aparatului de gofre)
- 200 g carne gătită (eu am avut friptură de pui)
- 2 ouă
- 1 lingură ulei de măsline
- 1 vârf de cuțit praf de copt
- sare, condimente după preferințe
Carnea se mixează cu ouăle, uleiul, sarea și condimentele. Trebuie să iasă o compoziție omogenă și ușor fluidă.
Se coc gofrele în aparatul încins, până la rumenire. Cantitatea de aluat și timpul de coacere depind de aparatul deținut. Al meu este acesta.
Gofrele se scot pe un grătar. Se servesc fierbinți sau calde.
Merg bine în combinație cu legume, de exemplu, cu o salată de vinete:
Aceste gofre se păstrează numai la rece, maxim 3 zile. Se pot reîncălzi la prăjitorul de pâine. Rezistă foarte bine și la congelator, timp de 2-3 luni.
TOTAL: 320 grame, 623.8 calorii, 68 proteine, 39.6 lipide, 1.5 carbohidrati, 0 fibre
Sursa: http://calorii.oneden.com
Notă: Aceste calcule sunt aproximative. Dacă țineți un regim alimentar strict, vă recomand să vă faceți propriile calcule, pornind de la produsele concrete folosite.