Tocăniță de ardei copți cu smântână
fel principal, garnituri

Tocăniță de ardei copți cu smântână

O mâncare aromată, cu gust de toamnă. Se poate face și cu ardei gata copți de la borcan, sau din congelator, dacă aveți. În acest caz, e chiar o rețetă rapidă.
M-am inspirat de pe site-ul Rețete Papa Bun.

Pentru 4 porții:

  • 800 g ardei capia
  • 100 ml smântână dulce (30-35% grăsime)
  • 1-2 linguri ulei de măsline sau unt
  • 2 căței de usturoi

Ardeii se coc într-o tavă cu capac, la cuptor.

Se răcesc, se curăță de pielițe, cotor și semințe. Se pot rupe fâșii, eu i-am lăsat întregi. Se călesc un pic în ulei, apoi se adaugă smântâna.

Se mai țin pe foc 5 minute, se adaugă usturoiul pisat și se închide focul.


TOTAL: 926 grame, 672.5 calorii, 10.7 proteine, 50.8 lipide, 52.7 carbohidrati, 16.9 fibre
Sursa: http://calorii.oneden.com

Notă: Aceste calcule sunt aproximative. Dacă țineți un regim alimentar strict, vă recomand să vă faceți propriile calcule, pornind de la produsele concrete folosite.

Votează dacă îți place
recipe image
Rețetă
Tocăniță de ardei copți cu smântână
Autor
Data publicării
Rating
51star1star1star1star1star Based on 29 Review(s)

Leave a Reply