Bomboane keto de ciocolată – keto fat bombs
deserturi, băuturi

Bomboane keto de ciocolată – keto fat bombs

Aceste bomboane sunt foarte populare printre adepții stilului de alimentație keto.
Reprezintă niște gustări sărace în proteine și carbohidrați, dar foarte bogate în grăsimi sănătoase. Din acest motiv, oferă un boost de energie, fără să dezechilibreze nivelul glicemiei din sânge. Conținutul bogat în grăsimi al bomboanelor keto le face să fie foarte sățioase. 2-3 bucăți vă pot da energie suficientă să vă continuați munca, fără ca foamea să vă distragă atenția.

Pentru baza acestor bomboane se pot folosi următoarele grăsimi: unt, ghee, ulei sau unt de cocos, ulei MCT sau unt de cacao. Îndulcitorul este opțional, dar dacă decideți să-l folosiți, alegeți varianta pudră. Eu de obicei macin un pic de green sugar la râșnița de cafea. Recent am testat și un îndulcitor lichid cu stevia și aromă de mentă, primit de la magazinul online NoSugarShop.ro. Aroma de mentă s-a potrivit la fix cu cea de ciocolată.

Pudra de cacao folosită de mine este bio, pentru a beneficia la maxim de efectul antioxidant al ei.

Referitor la nucile folosite, eu am pus nuci românești și pecan, dar puteți utiliza orice alte alune sau nuci sărace în glucide (macadamia, nuci braziliene, migdale). De asemenea, puteți pune cocos răzuit. Nu ocoliți aromele și condimentele, care pot diversifica gustul bomboanelor (pudră de vanilie, scorțișoară de Ceylon, nucșoară, cuișoare, pudră din coajă de lămâie, turmeric ș.a.)

Rețeta mea este mai mult o recomandare, puteți folosi proporțiile dorite după gustul vostru. În cazul în care baza de grăsimi este una mai moale, țineți bomboanele în congelator. Eu am folosit o proporție mai mare de unt de cacao, pentru a le putea păstra în frigider.

Pentru a porționa bomboanele, puteți utiliza fie forme mici din silicon (se găsesc în multe magazine de profil), fie hârtii de brioșe.

Practic, după procesul de preparare, seamănă mult cu halvaua keto, doar că are nuci în loc de semințe de floarea soarelui, iar pudra de cacao devine un ingredient important.

Pentru circa 30-35 de bomboane mici, de 7-10 g

Nucile crude se macină cât mai fin la robot. Se amestecă cu pudra de cacao, aromele și îndulcitorul.

Într-un ibric se topește untul de cacao (sau mixul cu unt de cocos). Se toarnă amestecul de nuci. Se omogenizează bine toată compoziția, apoi se distribuie în forme mici de silicon sau în hârtiuțe de brioșe. Se dau la rece.

 

Print Friendly, PDF & Email
Votează dacă îți place
recipe image
Rețetă
Bomboane keto de ciocolată – keto fat bombs
Autor
Data publicării
Rating
4.51star1star1star1star1star Based on 20 Review(s)

Leave a Reply