Tochitură simplă de porc
fel principal, garnituri

Tochitură simplă de porc

I-am zis simplă, pentru că nu conține decât carne și grăsime, fără cârnați sau organe. Genul ăsta de mâncare ne face mama mea, atunci când o vizităm. Se prepară ușor și relativ repede, iar carnea iese absolut savuroasă. În mod tradițional, tochitura se servește cel mai des cu mămăligă, dar adepții keto/low-carb o pot consuma alături de murături și/sau piure de conopidă. Carnea cea mai potrivită pentru tochitură este una cât mai grasă, de exemplu fleica. Ceafa mai bine lăsați-o pentru alte rețete.

pentru 4 porții

  • 1 kg carne grasă de porc, fără os, de exemplu fleică
  • 2-3 căței de usturoi
  • 1 ceapă, opțional
  • sare, piper, cimbru

Carnea se taie cuburi potrivite, cu latura de aproximativ 2 cm, care se pun în tigaia rece.

Se aprinde focul și se acoperă cu capac. Primele 7-10 minute se ține focul mare. Carnea își va schimba culoarea și va începe să se rumenească pe alocuri.

Se sărează carnea și se micșorează focul. Se amestecă periodic, ținând la foc mic timp de vreo 40 de minute, sau până ce carnea s-a pătruns. Lichidul lăsat de carne trebuie să se evapore, iar carnea trebuie să sfârâie în grăsime și să se rumenească uniform pe toate părțile. Spre sfârșit focul trebuie să fie mic, ca să nu se ardă carnea.

Când e gata, se adaugă usturoiul zdrobit și condimentele, și se închide focul. Dacă doriți să puneți și ceapă, aceasta se adaugă în ultimele 10-15 minute, tăiată mărunt. Dacă e pusă la început, se arde.

Un alt mod de servire a acestei tochituri este următorul: când e gata, după ce se pune usturoiul, se adaugă 3-4 ouă. Se amestecă bine, până ce ouăle se prind, apoi se presară telemea de oi rasă și se închide focul. Vă asigur că nici nu veți duce dorul mămăligii .


TOTAL: 1006 grame, 2428.9 calorii, 273.4 proteine, 140 lipide, 2 carbohidrati, 0.1 fibre
Sursa: http://calorii.oneden.com

Notă: Aceste calcule sunt aproximative. Dacă țineți un regim alimentar strict, vă recomand să vă faceți propriile calcule, pornind de la produsele concrete folosite.

Print Friendly, PDF & Email
Votează dacă îți place
recipe image
Rețetă
Tochitură simplă de porc
Autor
Data publicării
Rating
51star1star1star1star1star Based on 22 Review(s)

Leave a Reply