Bomboane/pătrățele de cocos fără zahăr (+ bonus: bounty keto)
deserturi, băuturi

Bomboane/pătrățele de cocos fără zahăr (+ bonus: bounty keto)

Amatorilor de cocos sigur va plăcea acest de desert, care poate fi numit și „Cocos la puterea a 3-a”. Are în el 3 componente care își au originea în cocos: ulei de cocos presat la rece, cremă de cocos și fulgi de cocos. Am adăugat și un pic de îndulcitor, dar merge și fără, datorită gustului ușor dulceag al cocosului. Partea grozavă a acestor bomboane este că nu conțin lactate și sunt foarte consistente. Te saturi cu 1, dacă le faci la fel de mari cum le-am făcut eu. Sunt o bază excelentă pentru a face Bounty keto, tot ce aveți nevoie în plus este ciocolată neagră de calitate, pentru glazurare.

Pentru circa 12-16 bucăți

Uleiul de cocos se topește (fie la microunde, fie la foc foarte mic), se amestecă împreună cu crema de cocos și îndulcitorul. Apoi se adaugă fulgii de cocos câte un pic, amestecând. Trebuie să iasă o compoziție care formează bulgări. Aceasta se distribuie în forme de silicon și se presează suprafața cu lingura sau degetele, pentru a elimina aerul. Formele se dau la rece pentru măcar o jumătate de oră. Bomboanele de cocos se servesc cu măsură, întrucât sunt foarte consistente.

În lipsa formelor, compoziția se poate întinde uniform pe o hârtie de copt, cu o grosime de circa 1 cm. Se presează cu mâna, nivelând cât mai bine suprafața. Se trasează linii cu un cuțit, pentru a fi porționată mai ușor, după ce va sta la rece.

Pentru bomboane Bounty keto, se topește la bain-marie ciocolată neagră (alegeți una cu conținut cât mai ridicat de cacao). Bomboanele de cocos se dau la congelator o jumătate de oră, apoi se trec prin ciocolata topită și se pun pe o hârtie de copt până la întărirea glazurii.

Pentru o asemănare și mai mare cu ciocolata bounty, puteți folosi o formă de silicon în genul acesteia. Se păstrează la rece.


TOTAL: 395 grame, 2338 calorii, 11 proteine, 251.3 lipide, 12.3 carbohidrati, 0 fibre (fără ciocolată)
TOTAL: 595 grame, 3544 calorii, 29 proteine, 355.3 lipide, 44.3 carbohidrati, 0 fibre (cu ciocolată)
Sursa: http://calorii.oneden.com

Notă: Aceste calcule sunt aproximative. Dacă țineți un regim alimentar strict, vă recomand să vă faceți propriile calcule, pornind de la produsele concrete folosite.

Print Friendly, PDF & Email
Votează dacă îți place
recipe image
Rețetă
Bomboane (pătrățele) de cocos fără zahăr (+ bonus: bounty keto)
Autor
Data publicării
Rating
51star1star1star1star1star Based on 12 Review(s)

Leave a Reply