Chiftele de varză
fel principal, garnituri

Chiftele de varză

Un fel vegetarian rapid și delicios, cu gust de plăcintă cu varză. Aceste chiftele au mai multe avantaje: în primul rând, se pot face cu diferite feluri de făină (sau psyllium). Apoi, sunt bune nu doar calde, ci și reci, prin urmare se pretează a fi luate la pachet. Nu în ultimul rând, sunt potrivite pentru cei care evită lactatele. Sper că v-am convins să le încercați și voi, vă aștept cu impresii, aici sau pe pagina de facebook a blogului.

Pentru circa 10 bucăți

Varza se taie cât mai subțire și se freacă cu sare într-un castron. Se folosesc părțile mai fragede ale frunzelor, nu cele groase, aproape de cotor. Se adaugă ouăle, praful de copt și făina (sau tărâțele de psyllium). Se omogenizează cu o lingură și se lasă aluatul 5 minute, apoi se pune tigaia pe foc mediu. În grăsimea încinsă se toarnă cu lingura chiftelele, se coc sub capac până la rumenire pe ambele părți.

Se scot și se servesc imediat sau după ce s-au răcit. Rezistă la frigider 2-3 zile (dar mai bine faceți proaspete, în maxim jumătate de oră sunt gata).

Print Friendly, PDF & Email
Votează dacă îți place
recipe image
Rețetă
Chiftele de varză
Autor
Data publicării
Rating
51star1star1star1star1star Based on 7 Review(s)

Leave a Reply