Budincă de chia cu cafea, de post
Mai am o budincă cu cafea aici, pe blog. Cea de azi nu conține gumă de xantan, ci este îngroșată cu semințe de chia. În loc de smântână dulce am folosit cremă de cocos, astfel că mi-a ieșit un desert fără lactate și de post.
Pentru 2 porții
- 200 ml cremă de cocos (sau smântână dulce de 15-30% grăsime)
- o cafea espresso, preparată cu 150 ml apă
- 1 linguriță cacao
- 2 lingurițe Green Sugar (sau după gust)
- 4 linguri semințe de chia (40 g)
Procedeul este unul foarte simplu: se prepară cafeaua, care se amestecă cu restul componentelor rețetei. Se lasă compoziția măcar o oră, ca să se umfle semințele de chia, apoi se distribuie în 2 forme și se poate servi. Mie îmi place după ce mai stă la rece o vreme.
TOTAL: 420 grame, 974.7 calorii, 8.4 proteine, 90.5 lipide, 18.5 carbohidrati, 15.1 fibre
Sursa: http://calorii.oneden.com
Notă: Aceste calcule sunt aproximative. Dacă țineți un regim alimentar strict, vă recomand să vă faceți propriile calcule, pornind de la produsele concrete folosite.