Salată de fasole verde cu maioneză și usturoi
fel principal, garnituri salate, aperitive, diverse

Salată de fasole verde cu maioneză și usturoi

Pentru noi această salată ține loc de garnitură. Dar dacă se taie fasolea mai mărunt, se obține un aperitiv numai bun de uns pe pâine low-carb.

Pentru circa 3-4 porții

  • 450 g fasole verde (eu am folosit congelată)
  • 1 porție de maioneză de casă (sau mai puțin, după cum vă place consistența salatei)
  • 2-3 căței de usturoi
  • sare
  • verdeață, opțional

Fasolea verde se curăță de codițe, se taie în segmente de 3-4 cm (sau mai mici) și se fierbe în apă cu sare. Nu o fierbeți foarte mult, este suficient cât să rămână flexibilă și să simțiți când mușcați din ea. Nu trebuie să se terciuiască. Când e fiartă se lasă la scurs într-o sită, până se răcește.

Fasolea congelată (cum am avut eu de data asta) vă recomand să o fierbeți la abur. Mie mi-a luat cam 8-10 minute. Am lăsat-o un sfert de oră până s-a făcut călduță.

Până se răcește fasolea, se prepară maioneza, în care se adaugă și usturoiul pisat. Aceasta se amestecă cu fasolea răcită, se asezonează după gust cu sare, și, eventual, verdeață.

Salata se lasă măcar 2 ore la rece înainte de servire, ca să se îmbine aromele.

Print Friendly, PDF & Email
Votează dacă îți place
recipe image
Rețetă
Salată de fasole verde cu maioneză și usturoi
Autor
Data publicării
Rating
51star1star1star1star1star Based on 6 Review(s)

Leave a Reply