Mini-cheesecake „Mărțișor”, fără zahăr și fără coacere
deserturi, băuturi

Mini-cheesecake „Mărțișor”, fără zahăr și fără coacere

Rețeta acestor mini cheesecake am preluat-o de pe Instagram, gândindu-mă la contrastul dintre alb și roșu ca fiind potrivit pentru Mărțișor. Din păcate, stratul roșu mi-a ieșit destul de palid. Însă în ceea ce privește gustul, nu am absolut niciun reproș de făcut, prăjiturile au ieșit absolut minunate! Consistența cremoasă, deloc cauciucată (datorită cantității reduse de gelatină) este de vis. Îndulcirea am realizat-o cu Dulcișor, care îmi place mult, pentru că are o putere dublă de îndulcire, și de aceea, poate fi folosit în cantități mici. Îl puteți găsi aici.

Pentru 12 bucăți sau un tort întreg cu diametrul de 17 cm

  • 500 g mascarpone (sau 250 g mascarpone + 250 g smântână dulce grasă)
  • 100+50 g ulei de cocos (se poate presat la rece, pentru un plus de aromă)
  • 50 g fructe roșii (eu am pus coacăze)
  • 40 g Dulcișor (sau alt îndulcitor după gust)
  • 10 g gelatină (un pliculeț)
  • vanilie

Uleiul de cocos se topește (la foc mic sau microunde).

Gelatina se lasă la hidratat cu 50-60 ml linguri de apă rece pentru un sfert de oră. Se topește la bain marie sau la microunde, putere mică.

Într-un bol se mixează brânza mascarpone cu îndulcitorul și vanilia, apoi se adaugă 100 g din uleiul de cocos topit și gelatina lichidă. Pentru a încorpora gelatina mai bine, se dizolvă în ea un pic din cremă, apoi se toarnă peste restul cremei, mixând. Compoziția va fi destul de groasă, e normal.

Cam 2/3 din compoziție se distribuie în forme de silicon pentru brioșe, lăsând câțiva milimetri de la marginea de sus. Se nivelează suprafața cu ajutorul unei lingurițe înmuiate în apă caldă.

În restul compoziției se adaugă uleiul rămas de cocos (50 g) și fructele. Se mixează cu blenderul vertical până la omogenizare, apoi se distribuie egal peste compoziția albă din forme. Ne vine și aici în ajutor o linguriță înmuiată în apă caldă, pentru a nivela suprafața.

Formele se dau la frigider pentru câteva ore. Se scot din forme înainte de servire.

Rezistă la rece 3-4 zile.

Se poate face și o singură prăjitură, într-o formă cu diametrul de 17 cm, tapetată cu folie alimentară. După ce stă la rece, prăjitura se scoate din formă, se feliază și se servește:


TOTAL: 790 grame, 3118 calorii, 38 proteine, 330 lipide, 18.6 carbohidrati, 1 fibre
Sursa: http://calorii.oneden.com

Notă: Aceste calcule sunt aproximative. Dacă țineți un regim alimentar strict, vă recomand să vă faceți propriile calcule, pornind de la produsele concrete folosite.

Print Friendly, PDF & Email
Votează dacă îți place
recipe image
Rețetă
Mini-cheesecake „Mărțișor”, fără zahăr
Autor
Data publicării
Rating
51star1star1star1star1star Based on 13 Review(s)

Leave a Reply