Clafoutis low-carb cu vișine
deserturi, băuturi

Clafoutis low-carb cu vișine

Vă place această prăjitură moale, însiropată și plină de fructe? Recunosc că a fost o vreme când nu o înțelegeam. Adică, după mine, o prăjitură trebuie să fie musai crescută și pufoasă. Dar după ce am gustat dintr-un clafoutis, am înțeles de ce este atât de apreciat acest desert. E ceva intermediar dintre un sufleu și o clătită pancake, greu de descris. Iar fructele sunt hitul, de fiecare dată când le schimbați, obțineți alte senzații. Varianta mea preferată este clafoutis-ul cu vișine, datorită contrastului minunat pe care acestea îl conferă desertului. Încercați și voi?

Pentru circa 10 porții

  • 300 g vișine
  • o linguriță de unt, pentru uns forma
  • 4 ouă mari (sau 5 mici)
  • 250 ml smântână lichidă (eu am pus 200 ml + 50 ml apă)
  • 50 g Green Sugar
  • 150 g făină de migdale
  • vanilie
  • un praf de sare

Vișinele se spală și se curăță de sâmburi.

O formă de ceramică se unge cu unt. Eu prefer să pun și un cerc de hârtie de copt pe fund, ca să scot prăjitura mai ușor.

Se bat cu mixerul ouăle cu smântâna lichidă, îndulcitorul, sarea și vanilia. Apoi se adaugă făina de migdale. Trebuie să iasă o compoziție destul de lichidă.

Vișinele se distribuie în formă, iar deasupra se toarnă aluatul.
Se dă forma în cuptorul încins la 180 grade C până când suprafața s-a prins și s-a rumenit pe la margini. La cuptorul meu cu gaz a durat 40 de minute.

Se scoate forma din cuptor și se lasă prăjitura la răcit. Se feliază și se servește. Se poate presăra cu îndulcitor pudră.


TOTAL: 975 grame, 2015.4 calorii, 69.2 proteine, 169.7 lipide, 74.4 carbohidrati, 19.8 fibre

Sursa: http://calorii.oneden.com

Notă: Aceste calcule sunt aproximative. Dacă țineți un regim alimentar strict, vă recomand să vă faceți propriile calcule, pornind de la produsele concrete folosite.

Print Friendly, PDF & Email
Votează dacă îți place
recipe image
Rețetă
Clafoutis low-carb cu vișine
Autor
Data publicării
Rating
51star1star1star1star1star Based on 15 Review(s)

Leave a Reply