Clătite groase (pancakes) cu rubarbă
Sezonul de rubarbă este scurt, dar intens, cel puțin pentru mine. Încerc să o folosesc la maxim, să mă bucur de gustul ei acrișor, similar cu corcodușele, dar cu conținut foarte modest de carbohidrați. Am folosit-o în gem (simplu sau în combinație cu căpșuni) făcut după metoda de aici. Tarta și crumble-ul poate le știți deja de anul trecut. Dacă nu, sunt de neratat ambele rețete, vă asigur!
De clătite ce să vă zic, nu e prima dată când le prepar, ca să vă dați seama că îmi plac maxim. Încercați-le și voi, iar dacă nu vă place rubarba sau nu o găsiți, puneți fără teamă afine, zmeură sau cubulețe de căpșuni.
Pentru 8 bucăți
- 3 ouă
- 150 g kefir/lapte bătut/iaurt
- 30 g Green Sugar
- 40 g făină de cocos
- 15 g psyllium
- 1 linguriță praf de copt
- 50-60 g rubarbă
- ulei de cocos (sau unt clarifiat)
Ouăle se bat cu kefirul, îndulcitorul și vanilia. Se adaugă făina de cocos, tărâțele de psyllium și praful de copt.
Se pune și rubarba, tăiată cubulețe. Eu nu o decojesc în prealabil, pentru că fibrele se înmoaie la gătit și nu încurcă cu nimic la consistență și aspect.
Aluatul se va îngroșa destul de rapid, este normal și oportun.
Se ia cu o lingură din compoziție și se coc clătitele într-o tigaie încinsă cu puțin ulei de cocos (sau ghee), la foc mic de tot și sub capac. Se rumenesc pe o parte, apoi se întorc (cu grijă, sunt fragile) și se mai țin tot sub capac și la foc mic până la rumenire.
Se scot pe un platou și se servesc cu smântână și/sau dulceață (fără zahăr). Pot fi păstrate la rece și reîncălzite la microunde.
TOTAL: 470 grame, 608.9 calorii, 33.5 proteine, 35.5 lipide, 37.7 carbohidrati, 20.1 fibre
Sursa: http://calorii.oneden.com
Notă: Aceste calcule sunt aproximative. Dacă țineți un regim alimentar strict, vă recomand să vă faceți propriile calcule, pornind de la produsele concrete folosite.