Tartă keto cu rubarbă
deserturi, băuturi

Tartă keto cu rubarbă

Cum să vă descriu bunătatea asta de tartă? O să încerc: bucățele acrișoare de rubarbă învăluite într-o budincă de vanilie dulce de ouă și smântână, mmm, sună bine, nu-i așa? Sper că v-am convins și pe voi să o încercați, numai să mai găsiți rubarbă. Dacă nu, salvați rețeta, iar până la anul o puteți face cu orice fel de fructe cu conținut scăzut de carbohidrați (căpșuni, zmeură, mure, coacăze, afine). Va fi un succes garantat de fiecare dată!

Pentru 8-12 porții

sau

Se amestecă într-un bol componentele aluatului, până devine un aluat omogen. Într-o tavă de tartă sau una cu pereți detașabili (diametru 25-26 cm), se pune un cerc tăiat din hârtie de copt, care se unge cu unt. Apoi se întinde aluatul obținut, formând o bază și niște borduri de circa 1-2 cm. Tijele de rubarbă se spală și se taie cubulețe.

Se mixează ouăle cu îndulcitorul, până la topirea acestuia, se adaugă smântâna dulce și vanilia. Se toarnă amestecul obținut peste crustă.

Cubulețele de rubarbă se distribuie uniform pe suprafața tartei.

Se dă tarta în cuptorul încins la 170 grade C și se coace până se prinde suprafața. Făina de cocos are tendința să se ardă ușor, în special e vorba de marginile tartei. Am remarcat că ajută o tavă cu apă plasată pe raftul cel mai de jos al cuptorului pe timpul coacerii.

Tarta se servește după răcire, este cea mai bună anume atunci.


Varianta cu făină de cocos:
TOTAL: 860 grame, 1938.9 calorii, 47.6 proteine, 174.3 lipide, 32 carbohidrati, 42.5 fibre
Sursa: http://calorii.oneden.com

Varianta cu făină de migdale:
TOTAL: 950 grame, 2408.9 calorii, 65.5 proteine, 221.7 lipide, 28.3 carbohidrati, 24.6 fibre
Sursa: http://calorii.oneden.com

Notă: Aceste calcule sunt aproximative. Dacă țineți un regim alimentar strict, vă recomand să vă faceți propriile calcule, pornind de la produsele concrete folosite.

Print Friendly, PDF & Email
Votează dacă îți place
recipe image
Rețetă
Tartă keto cu rubarbă
Autor
Data publicării
Rating
51star1star1star1star1star Based on 12 Review(s)

Leave a Reply