Tort keto de ciocolată „Monica”
deserturi, băuturi

Tort keto de ciocolată „Monica”

Acest tort excepțional l-am făcut deja de 2 ori și a fost mega apreciat! Am găsit rețeta într-un grup keto prietenos de pe facebook și i-am pus numele autoarei. Singura modificare a fost blatul, pe care l-am preparat după rețeta negresei în tigaie, doar că l-am copt în cuptor.
Este un tort cu gust intens de ciocolată, foarte potrivit pentru ocazii speciale, mai ales că iese mare. Eu l-am împărțit în 12 felii, dar la fel de bine putea fi tăiat și în 14 sau chiar 16 felii. Încercați-l și voi, n-o să regretați. Vă zic din start că aveți nevoie de 2 zile: ganașul e bine să fie preparat cu o zi înainte, iar după asamblare, tortul trebuie să stea la rece măcar 6 ore. Dacă aveți nevoie de tort duminică, faceți ganașul vineri, iar sâmbătă coaceți blaturile și asamblați tortul.

Cantitățile pentru 1 blat cu cacao (e nevoie de 2, așa că toate componentele se înmulțesc la 2):

Folosind un mixer, se bat ouăle cu îndulcitorul, până la topirea acestuia. Se adaugă uleiul de cocos, smântâna și vanilia, se mai bate un pic. Separat se amestecă ingredientele uscate și se unesc cu compoziția lichidă. Trebuie să iasă un aluat nu foarte gros.

Aluatul se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt (ideal, în cea în care se va asambla tortul), unsă cu puțin unt. Blatul se coace la circa 160 grade C până când suprafața devine elastică la atingere. La mine a durat vreo 20 de minute. Se scoate cu tot cu hârtie pe un grătar până se răcește.

În același mod, se prepară al doilea blat.

Crema 1 reprezintă un ganaș și se prepară în ajun.

  • 500 ml smântână dulce grasă (35% grăsime)
  • 250 ciocolată 85% cacao
  • 20 g Green Sugar sau după gust

Ciocolata se rupe bucățele (sau se taie cu cuțitul) și se pune într-un castron. Se înfierbântă smântâna dulce cu îndulcitorul, apoi se toarnă peste ciocolată. Se lasă 5 minute (este important acest pas), apoi se amestecă bine cu un tel. Se lasă la rece peste noapte. Înainte de asamblarea tortului, se bate cu mixerul până compoziția devine pufoasă și își mărește volumul. Atenție, nu mixați mult, ganașul se poate tăia.

Crema 2 este una de mascarpone cu frișcă.

Smântâna dulce răcită bine se bate până începe să capete formă. Se adaugă îndulcitorul, apoi treptat mascarponele.

Tortul se asamblează într-o tavă cu inel detașabil, în  următoarea ordine:
1 blat (opțional, îl puteți însiropa cu niște cafea rece), ganaș, cremă albă, se repetă straturile încă o dată.

Tortul asamblat se dă la rece pentru minim 6 ore, cel mai bine peste noapte. Înainte de servire se ornează după preferințe. Eu am presărat cacao și fulgi de migdale.

Se servește și se savurează:

Același tort, dar în poze mai puțin oficiale:


TOTAL: 2570 grame, 8995 calorii, 173.6 proteine, 867.1 lipide, 134.9 carbohidrati, 24 fibre
Sursa: http://calorii.oneden.com

Notă: Aceste calcule sunt aproximative. Dacă țineți un regim alimentar strict, vă recomand să vă faceți propriile calcule, pornind de la produsele concrete folosite.

Print Friendly, PDF & Email
Votează dacă îți place
recipe image
Rețetă
Tort keto de ciocolată „Monica”
Autor
Data publicării
Rating
51star1star1star1star1star Based on 16 Review(s)

Leave a Reply