Clătite low-carb din făină de migdale
Niciodată nu sunt prea multe rețete de clătite, nu-i așa? Rețeta de azi are un avantaj: nu conține lactate. Clătitele ies elastice și se pot folosi cu diverse umpluturi. M-am inspirat de aici.
Pentru 4 clătite
- 4 ouă
- 30 g făină de migdale
- 1 lingură ulei de măsline sau cocos
- un praf de sare
- îndulcitor și vanilie/scorțișoară, opțional
- ulei de cocos sau unt pentru prăjit
Într-un bol se bat cu telul toate componentele rețetei. Se încinge o tigaie de clătite, se unge cu puțin unt sau ulei de cocos și se toarnă ¼ din aluat, rotind tigaia, ca să se întindă aluatul uniform. Clătita se coace timp de 1-2 minute, apoi se întoarce pe partea cealaltă, cu ajutorul unei palete. Se mai ține maxim 1 minut, apoi se scoate pe un platou. La fel se procedează și cu restul aluatului.
Se servesc fie cu umpluturi dulci low-carb (gem fără zahăr, brânză de vaci îndulcită cu stevia/eritritol, smântână), fie cu umpluturi sărate (somon afumat, pate de ficat, cremă de brânză).
TOTAL: 270 grame, 689 calorii, 34.9 proteine, 62.6 lipide, 4.5 carbohidrati, 2.2 fibre
Sursa: http://calorii.oneden.com
Notă: Aceste calcule sunt aproximative. Dacă țineți un regim alimentar strict, vă recomand să vă faceți propriile calcule, pornind de la produsele concrete folosite.