Clătite pufoase low-carb
Deși pufoșenia nu prea s-a păstrat când le-am scos de pe tigaie, aceste clătite sunt delicioase și perfecte pentru un mic dejun mai leneș (de sfârșit de săptămână sau în vacanță). Merg la fel de bine ca gustare într-o călătorie, ca să evitați tentațiile din benzinării sau avion. Iar dacă le faceți fără îndulcitor și vanilie, se pot servi unse cu paste aperitiv (pate, brânză, somon).
Pentru circa 12 bucăți
- 4 ouă de mărime mijlocie
- 200 ml smântână dulce grasă
- 45 g făină de migdale
- 20 g tărâțe de psyllium
- 30 g unt topit
- 1/4 linguriță praf de copt
- un praf de sare
- vanilie
- îndulcitor după gust (opțional)
- ulei de cocos pentru prăjit
- smântână și fructe de pădure pentru servit
Ouăle se bat spumă cu mixerul sau cu un tel, se încorporează restul componentelor și se lasă aluatul să stea vreo 10-15 minute. După acest răstimp, aluatul se va îngroșa considerabil.
Se încinge ulei de cocos într-o tigaie. Se ia câte o lingură de aluat pentru o clătită și se pune în tigaia încinsă.
Se țin clătitele la foc mediu spre mic cam 2-3 minute pe o parte, apoi se întorc cu o paletă și se mai țin încă 1-2 minute. Trebuie să fie rumenite frumos pe ambele părți.
Se scot pe un platou și se pot servi imediat, cu smântână și fructe de pădure sau cu dulceață fără zahăr.
TOTAL: 535 grame, 1703.5 calorii, 42.7 proteine, 158.2 lipide, 31 carbohidrati, 20.5 fibre
Sursa: http://calorii.oneden.com
Notă: Aceste calcule sunt aproximative. Dacă țineți un regim alimentar strict, vă recomand să vă faceți propriile calcule, pornind de la produsele concrete folosite.
Aseara am citit reteta si cu greu m-am abtinut sa nu ma pun la ora 22 sa fac clatite :D. Dar astazi ma pun sa o fac. Yummy, yummy, ne vedem pe Facebook 🙂