Clătite verzi cu cremă de brânză și somon afumat
Aperitivul clasic, cu un strop de culoare în plus.
Pentru 4 clătite
- 3 ouă
- 90 g mascarpone
- 50 g spanac verde sau congelat (decongelat în prealabil și stors de apă)
- unt clarifiat sau ulei de cocos, pentru coacerea clătitele
- 100 g cremă de brânză
- 200 g somon afumat feliat subțire
Într-un bol se mixează cu blenderul vertical primele 3 componente ale rețetei, până la obținerea unei compoziții de o culoare cât mai omogenă. Din aceasta se coc 4 clătite, conform procedeului descris:
Se încinge o tigaie de clătite, se unge cu un pic de ulei de cocos sau unt clarifiat și se toarnă câte un polonic din compoziție, mișcând tigaia, pentru ca aluatul să se întindă uniform. Când clătita e gata pe o parte, se răstoarnă dintr-o mișcare într-o altă tigaie, încinsă și unsă și ea un pic. După ce clătita s-a rumenit ușor și pe a doua parte, se ia tigaia de pe foc și se înclină deasupra unui platou, lăsând clătita să alunece pe el.
Se lasă clătitele să se răcească, apoi se ung cu cremă de brânză, se așază feliile de somon afumat, se rulează strâns și se dau un pic la rece.
Se feliază înainte de servire.
TOTAL: 625 grame, 1484.2 calorii, 74.5 proteine, 128.7 lipide, 10.1 carbohidrati, 0.5 fibre
Sursa: http://calorii.oneden.com
Notă: Aceste calcule sunt aproximative. Dacă țineți un regim alimentar strict, vă recomand să vă faceți propriile calcule, pornind de la produsele concrete folosite.