Fasole verde cu bacon și ceapă
fel principal, garnituri

Fasole verde cu bacon și ceapă

Știți cartofii țărănești, cu afumătură și ceapă? Tare-mi plăceau cândva! Am încercat să prepar în același mod fasolea verde, iar rezultatul a fost previzibil de gustos. Pe post de afumătură am pus bacon, dar puteți folosi ce aveți, important e ca mezelurile să aibă eticheta curată, fără aditivi. Apropo, dacă sunteți din București, puteți comanda astfel de mezeluri (și nu doar mezeluri, ci și alte bunătăți tradiționale) de aici.

Pentru 2-3 porții

  • 300 g fasole verde
  • 100 g bacon
  • 1 ceapă de mărime medie (50-70 g)
  • 2 linguri ulei de măsline, opțional

Fasolea se spală, i se rup vârfurile și se taie în 2-3 segmente. Se fierbe în apă cu sare până intră furculița în ea (la mine a durat 20 de minute), apoi se scurge de apă.

Într-o tigaie adâncă se călește baconul tăiat fâșii (dacă nu are suficientă grăsime pe el, folosiți și puțin ulei de măsline), se adaugă și ceapa tăiată julien. Se amestecă mereu, până la o rumenire ușoară. Se adaugă fasolea fiartă și scursă, se mai ține pe foc 2-3 minute amestecând și se asezonează, dacă e nevoie, cu sare și alte condimente.

Mâncarea se servește fierbinte sau caldă.


TOTAL: 490 grame, 635.8 calorii, 22.5 proteine, 53.7 lipide, 14.7 carbohidrati, 1.6 fibre

Sursa: http://calorii.oneden.com

Notă: Aceste calcule sunt aproximative. Dacă țineți un regim alimentar strict, vă recomand să vă faceți propriile calcule, pornind de la produsele concrete folosite.

Print Friendly, PDF & Email
Votează dacă îți place
recipe image
Rețetă
Fasole verde cu bacon și ceapă
Autor
Data publicării
Rating
51star1star1star1star1star Based on 10 Review(s)

Leave a Reply