Felii de pâine cu brânză și semințe
Secția de rețete de pâine de pe blog a ajuns să fie destul de variată, dar îmi place să mai testez câte o rețetă nouă din când în când. Rețeta de față am descoperit-o într-un grup de pe facebook. Mi s-a părut interesantă, așa că am preparat-o și nu am regretat. Pâinea iese flexibilă, de o grosime perfectă pentru tartine. Sursa aici.
Pentru 8-10 felii de pâine
- 200 g brânzică de casă sau de tip făgăraș
- 3 ouă (eu am pus 2 cu gălbenușuri duble)
- 1 lingură de ulei de măsline
- ½ linguriță de sare
- 100 g semințe diverse (eu am folosit cantități egale de floarea soarelui și mac)
- ½ linguriță praf de copt
- 1 lingură tărâțe de psyllium
Într-un bol se amestecă componentele umede ale rețetei, împreună cu sarea.
Semințele se dau un pic prin râșniță, pentru mărunțire, apoi se amestecă într-un castron cu praful de copt și tărâțele.
Se unesc cele două compoziții, formând un aluat mai lichid. Acesta se lasă vreun sfert de oră, să se mai îngroașe. Apoi se întinde uniform, cu ajutorul unei palete, pe o hârtie de copt unsă cu puțin ulei. Stratul trebuie să fie de vreo 5 mm.
Se dă tava în cuptorul încins la 170 grade C pentru vreo 20-30 de minute. Pâinea se va rumeni ușor, iar suprafața trebuie să fie elastică la atingere. Se răcește pe un grătar, apoi se porționează în felii de formă dorită.
Se păstrează la rece timp de câteva zile.
E bună atât la tartine sărate, de exemplu cu parizer de casă, cât și unsă cu unt și gem.
TOTAL: 480 grame, 1100 calorii, 62.7 proteine, 82.5 lipide, 10.3 carbohidrati, 23.5 fibre
Sursa: http://calorii.oneden.com
Notă: Aceste calcule sunt aproximative. Dacă țineți un regim alimentar strict, vă recomand să vă faceți propriile calcule, pornind de la produsele concrete folosite.
s-ar putea folosi faina de cocos in loc de psylium?
Cred că da, încercați. Puneți câte un pic, făina de cocos este foarte hidrofilă.