Pizza cu blat de carne
fel principal, garnituri

Pizza cu blat de carne

Da, blatul acestei pizza nu este pufos și moale, precum cel clasic, în schimb e mai sățios și mai sigur pentru siluetă și pentru nivelul glicemiei. Mai e numit blat „zero carb”, iar pizza făcută cu el, meatza.  În loc de piept de pui, se poate folosi vită sau în amestec cu porc.

Pentru o pizza de 4 porții

  • 500 g piept de pui
  • 50 g de parmezan ras
  • 1 ou
  • ½ linguriță sare
  • piper măcinat, pudră de ceapă și/sau de usturoi, opțional, sau un mix de ierburi pentru pizza
  • 1-2 linguri ulei de măsline
  • topping:
  • sos de roșii fără zahăr adăugat
  • ardei, ceapă, ciuperci, măsline
  • mozzarella

Carnea se dă prin mașina de tocat, se adaugă sarea, condimentele, parmezanul, oul și se frământă un pic. Compoziția obținută se întinde pe hârtie de copt în strat uniform, de 5-6 mm grosime. Se dă tava în cuptorul încins pentru 15-20 de minute, până suprafața începe să se rumenească ușor.

Se scoate tava, se distribuie pe suprafața „blatului” toppingul dorit (eu am pus ceapă, ardei capia și măsline), apoi felii de mozzarella. Se mărește focul până la 220 grade C și se dă tava în cuptor pentru încă vreo 10 minute.

Pizza cu blat de carne se servește fierbinte.

Print Friendly, PDF & Email
Votează dacă îți place
recipe image
Rețetă
Pizza cu blat de carne
Autor
Data publicării
Rating
51star1star1star1star1star Based on 10 Review(s)

Leave a Reply